Kurser (gruppträning)

Gruppträning våren 2018

start från vecka 3 och framåt

Under uppdatering.

Priser

Kurser: Se under respektive kurs. Köper du en kurs har du en garanterad plats samt att om du missar tillfällen får du ta igen dessa på våra andra öppna veckokurser.(Dvs ej slutna grupper, temaklasser, sweet fridays, sweet days)

Klippkort: 10 klippkort 2150kr och det gäller 6 månader från köpdatum med uppehåll för juli och augusti . Klippkortet gäller på våra öppna veckokurser. (Dvs ej slutna grupper, temaklasser, sweet fridays, sweet days)

Prova på: 100kr (maila respektive instruktör och kolla platstillgång)

Drop in: 230kr

Spiralstabilisering - återfå din hållning - back to basic - Fortsättningskurs

Måndagar 07.00-08.00

Start vecka 12

Datum: 19/3, 26/3, 9/4, 16/4, 23/4, , 14/5, 21/5, 28/5, 4/6, 11/6, 18/6

11 ggr

Pris: 1980 kr

Gruppen leds av Anna Glad Leg. Naprapat

 

Detta är en kurs för dig som tidigare gått Nybörjarkurs och känner sig hemma med övningarna där och nu vill träna mera flödande i spiralstabilisering. Under kursen så lägger jag in några nya övningar som jag då metodiskt går igenom.

 

Mediyoga - kortkurs

Måndagar 17.00-18.00

Datum: 19/3, 26/3, 9/4, 23/4

Pris: 600 kr

Gruppen leds av Susanne Mörfelt

 

MediYoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. MediYogan är inte är en yogaform med fokus enbart på det fysiologiska utan på alla aspekter, människan som energivarelse, helheten. De delar som ingår i övningarna i passen är andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition och ljud. Målet är att synkronisera dessa delar med varandra tillsammans med uppmärksamhetsträning i kroppen. Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som är den del som tydligast knyter ihop de mentala och fysiska aspekterna.

 

Mediyoga används i terapeutiskt syfte på flera hundra svenska arbetsplatser sedan 1997. Mediyoga är utvecklat utifrån resultaten av hundratals vetenskapliga studier över hela världen på olika former av yoga, bland dem ett växande antal svenska studier. Kärnan i MediYoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt. MediYoga har genom forskning och klinisk utvärdering skapat en kvalitetssäkrad yogaform som även används inom svensk hälso- och sjukvård. Mycket inspiration har hämtats från kundaliniyogan likväl som ayurveda, den mångtusenåriga läkekonsten samt med komponenter från traditionell kinesisk medicin.

Frågor och anmälan: susanne.morfelt@gmail.com

 

Soma Move

Måndagar 19.00-20.00

Start: V.2

Uppehåll: v. 9, 14 & 18

Pris: 750 kr 5ggr, 1400kr för 10ggr gäller både måndags Soman och lördags Soman

Antal ggr: 21ggr

 

Soma Move är för alla oavsett nivå. Det är en träningsform som utmanar dig i all träning som du behöver såsom kondition, styrka, balans, rörlighet och koordination. Det är en gruppträningsform där varje rörelse görs helt individuellt i egen rytm, egen kraft och eget fokus utefter dagsform med hjälp av ledarens instruktioner. Vi tränar i ett flöde av rörelser där fokus ligger på att hitta det naturliga för kroppen. Styrkan kommer när du blir medveten om din kropp både dess svagheter och styrkor. Härifrån kan vi flytta berg.

Det är en optimal träningsform för dig som sysslar med andra idrotter såsom löpning, cykling, skidåkning eller annan fysiskt krävande sport. Denna träningsform, stärker, mjukar upp och förbättrar din prestation för all annan typ av träning eller dina vardagsbestyr. Målet med denna klass är att ni ska få en välbalanserad stark kropp och skapa en kroppsmedvetenhet.

 

Varmt välkomna, hälsningar Eleonor

 

Frågor och anmälan:eleonordalhall@gmail.com

 

 

Yinyoga med bollar

Tisdagar 17.30-19.00

Datum: 20/3, 10/4, 17/4, 24/4, 8/5, 15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6 (19 extra tillfälle)

Pris: 1800kr

Drop in vid mån av plats 230 kr

Gruppen leds av Anna Glad Leg. Naprapat

 

I motsats till mycket annat i livet inklusive den aktiva yogan så har yin-yogan fokus på att hitta lugnet, avslappning och få en passiv stretch av kroppen. Här får du komma djupare in i kroppen, dess bindväv, ligament och inre organ. Få även en stund att reflektera över dagen och att hitta stillhet i sinnet. Vi behöver alla både yin och yang. Oavsett vad du tränar i övrigt så behövs denna terapeutiska och välgörande stretch för att mjuka upp på djupet och släppa inre spänningar. Vi gör det mesta av yin-yogan liggandes på mattan och håller positionerna några minuter, ofta tar vi hjälp av terapeutiska bollar för att komma åt spänningar och stagnationer.

 

Frågor och anmälan: maila hej@annaglad.se

 

 

Spiralstabilisering - återfå din hållning - back to basic - NYBÖRJARKURS

Tisdagar 19.15-20.45

Start vecka 12

Gratis introduktion vecka 11, 17 mars kl 11-12.30 (föranmälan till hej@annaglad.se) Ord pris 350-750kr

Datum: (20/3, 10/4, 17/4, 24/4, 8/5, 15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6), 19/6 extratillfälle ifall jag behövt ställa in någon gång.

Uppehåll: vecka 13, 14, 18

10 ggr

Pris: 2300 kr inkl gummiband för hemmaträning

Gruppen leds av Anna Glad Leg. Naprapat

 

Vill du få en bättre hållning, en rygg som inte blir trött så fort du står eller går för länge, har du kanske problem med högt tryck på leder /diskar

(artros i höfter, knän, diskbråck, buktande disk) eller har du återkommande träningsrelaternade besvär som hälsenor, axlar, hälsporre mm

Back to basic- Vi tränar upp våran "sovande" spiralaaktivitet i kroppen så att du lär din kropp att gå, stå och springa så som den är konstruerad för att göra. För att gå kursen måste du ha kommit på en introduktion( grupp eller pt - anordnas efter intresse) då vi går i genom grunderna i träningen samt den viktiga teorin bakom.

 

Frågor och anmälan: maila till hej@annaglad.se

 

 

Morgonyoga - Sweet body mind

Onsdagar 06.30-08.00

Start vecka 3

Uppehåll: vecka 9, 14, 23

Sista tillfället: vecka 24, 13 juni och vecka 25, 20 juni är satt som ett extra tillfälle ifall jag måste ställa in någon under terminen.

18ggr

Pris: 3420 kr

Drop in vid mån av plats 230 kr

Gruppen leds av Anna Glad Leg. Naprapat

 

I mitt yrke som leg. Naprapat hjälper jag dagligen människor med besvär från rörelseapparaten och med den erfarenheten samt mina egna ryggproblem + vidareutbildningar i bla spiralstablisering (pågående) känns det som jag äntligen fått en röd tråd varför vi moderna mäniskor får ont i våra kroppar. Detta har gjort att jag ändrat min egen träning en hel del och det har gjort min rygg så mycke bättre och utifrån detta har jag skapat Sweet body mind yogan jag leder. En klass som innehåller andningsövningar, ryggradsrörlighet, styrka, höftöppinng samt skulderblad och bröstryggs rörlighet. Större delen av klassen är samma från gång till gång då upprepning är bra för utvecklingen samt avslappnade för sinnet. Inledningen och nedvarvningen kan se lite olika ut från gång till gång.

 

Frågor och anmälan: maila till hej@annaglad.se

 

 

Mediyoga - kortkurs i maj

Onsdagar: 19.00 - 20.00

Dagar: 16/5, 23/5, 30/5

Pris: 150 kr / gång

 

Lugn, mjuk yoga som passar alla, där ett yogapass har mycket fokus på långa djupa andetag, fysiska positioner, fysiska rörelser, avslappning och avslutande meditation.

MediYoga används i terapeutiskt syfte på flera hundra svenska arbetsplatser sedan 1997. Mediyoga är också utvecklat utifrån resultaten av hundratals vetenskapliga studier över hela världen på olika former av yoga, bland dem ett växande antal svenska studier. MediYoga har genom forskning och klinisk utvärdering skapat en kvalitetssäkrad yogaform som även används inom svensk hälso- och sjukvård. Mycket inspiration har hämtats från kundaliniyogan likväl som ayurveda, den mångtusenåriga läkekonsten samt med komponenter från traditionell kinesisk medicin.

MediYoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. Vi minskar våra stresshormoner, stärker vårt immunförsvar och mjukar upp vår muskler.

 

Jag bjuder på en kopp te efter passet om man vill stanna kvar en liten stund.

 

Varmt välkomna, hälsningar Susanne

 

Frågor och anmälan: susanne.morfelt@gmail.com eller 0723032060

 

 

Spiralstabilisering - fortsättning

Torsdagar 17.30-18.45

Datum: 22/3, 13/4, 26/4, 17/5, 24/5, 31/5, 7/6, 14/6 (21/6 extratillfälle ifall jag behövt ställa in någon gång)

Antal ggr: 8

Pris: 1600 kr

Drop in vid mån av plats 220 kr ( vid drop in måste du ha gått en nybörjarkurs först i grupp eller pt)

Gruppen leds av Anna Glad Leg. Naprapat

 

Detta är en kurs för dig som tidigare gått Nybörjarkurs och känner sig hemma med övningarna där och nu vill träna mera flödande i spiralstabilisering. Under kursen så lägger jag in några nya övningar som jag då metodiskt går igenom.

 

Frågor och anmälan: maila till hej@annaglad.se

 

 

Yoga soft

Torsdagar: 19:15-20:30

Start: vecka 4, den 25 januari

Uppehåll: vecka 9 + 14

Sista tillfället: vecka 18, den 3/5

13 ggr

Pris: 2 340 kronor

Drop in vid mån av plats 230 kr (Maila och kolla platstillgång)

Instruktör: Anne Dolk

 

Den här klassen är för dig som vill ha lite mera lätthet i ditt liv. Yogan passar både dig som aldrig provat yoga förut och dig som har mer erfarenhet och är nyfiken på vad mer yogan har att ge.

 

Lugn och skön Yoga där vi mjukar upp ryggrad/nacke/axlar innan vi fortsätter med resten av kroppen. Medveten holistisk yoga med mjuka och kraftfulla rörelser - som öppnar upp och fyller på energin, Asanas (positioner) som stärker och tänjer kroppen så den blir mer starkare och mer flexibel, Pranayama (andning/energiövningar) som balanserar och rensar kroppen på slaggprodukter, lugnar sinnet och släpper på spänningar. Ljud och toner används i vissa övningar för att öka närvaron, gå djupare in i kroppen och balansera chakran och sinnet.

 

Yogan är stärkande och mjukgörande för både muskler och inre organ på ett skonsamt sätt. Vi vänder blicken inåt och tränar oss i medveten närvaro - Mindfulness. Passet inleds med medveten andning och avslutas med kort meditation och avslappning (ibland längre avslappning yoga nidra eller restorative). Yogan anpassas efter gruppens energinivå. En grundande klass som får igång energin, stillar sinnet och stärker kropp och själ!

 

Frågor och anmälan: anne@annurveda.se

 

 

Yoga soft

Torsdagar: 19:15-20:30

Tillfällen: 31/5, 7/6, 14/6

3 tillfällen för 500 kr

Drop in 220 kr

 

Instruktör: Anne Dolk

Den här klassen är för dig som vill ha lite mera lätthet i ditt liv. Yogan passar både dig som aldrig provat yoga förut och dig som har mer erfarenhet och är nyfiken på vad mer yogan har att ge.

Lugn och skön Yoga där vi mjukar upp ryggrad/nacke/axlar innan vi fortsätter med resten av kroppen. Medveten holistisk yoga med mjuka men kraftfulla rörelser - som öppnar upp och fyller på energin, Asanas (positioner) som stärker och tänjer kroppen så den blir mer starkare och mer flexibel, Pranayama (andning/energiövningar) som balanserar och rensar kroppen på slaggprodukter, lugnar sinnet och släpper på spänningar. Ljud och toner kan användas för att öka närvaron, gå djupare in i kroppen och balansera chakran och sinnet.

 

Yogan är stärkande och mjukgörande för både muskler och inre organ på ett skonsamt sätt. Vi vänder blicken inåt och tränar oss i medveten närvaro - Mindfulness. Passet inleds med medveten andning och avslutas med kort meditation och avslappning (ibland längre avslappning yoga nidra eller restorative). Yogan anpassas efter gruppens energinivå. En grundande klass som får igång energin, stillar sinnet och stärker kropp och själ!

Frågor och anmälan: anne@annurveda.se

 

Spiralstabilisering + löpteknik OBS! 6 tillfällen

Lördagar 08.00-10.30

Datum: 13/1, 17/2, 17/3, 14/4, 19/5, 2/6

6ggr

Pris: 1800 kr

Gruppen leds av Anna Glad Leg. Naprapat

 

Under denna kurs tränar vi upp våran löpstyrka och rörlighet som vi behöver för att kunna springa skonsamt och skadefritt med spiralstabilisering. Vi kommer även gå igenom löpteknik så att löpningen verkar spänningslösande i axlar och ländrygg, käkar, fötter mm. Samt gå igenom yinyogapositioner som är ett suveränt komplement till löpningen i återhämtningssyfte. Jag fokuserar aldrig på att vi ska springa långt eller snabbt under denna kurs utan vill förmedla löpningen som ett en stresslösare både mentalt och fysiskt. Jag vågar påstå att drar man på sig "löparskador" så springer vi med fel teknink, det kan bero på allt från vad vi springer i för skor till vilka spänningar, stagnationer vi har i kroppen som stör vårat naturligt rörelsemönster. Men med lite långsiktighet och lagom upptrappning av löpträning i kombination med spiralstabilisering så kan löpningen bli både skadefri och verka spänningslösande i kroppen och sinnet. Här bör du ha gått en nybörjarkurs på 8 ggr i spiralstabilisering eller tränat privat några gånger så att du är bekant med spiralstabiliseringsträningen.

 

Frågor och anmälan: maila till hej@annaglad.se

 

 

Soma Move

Soma move lördagar jämna veckor

Lördagar 9 - 10

Start: V.4

Uppehåll:v. 8,14 och 20

Pris: 750 kr 5ggr, 1400kr för 10ggr gäller både måndags Soman och lördags Soman

Antal ggr: 8 ggr

 

Soma Move är för alla oavsett nivå. Det är en träningsform som utmanar dig i all träning som du behöver såsom kondition, styrka, balans, rörlighet och koordination. Det är en gruppträningsform där varje rörelse görs helt individuellt i egen rytm, egen kraft och eget fokus utefter dagsform med hjälp av ledarens instruktioner. Vi tränar i ett flöde av rörelser där fokus ligger på att hitta det naturliga för kroppen. Styrkan kommer när du blir medveten om din kropp både dess svagheter och styrkor. Härifrån kan vi flytta berg.

Det är en optimal träningsform för dig som sysslar med andra idrotter såsom löpning, cykling, skidåkning eller annan fysiskt krävande sport. Denna träningsform, stärker, mjukar upp och förbättrar din prestation för all annan typ av träning eller dina vardagsbestyr. Målet med denna klass är att ni ska få en välbalanserad stark kropp och skapa en kroppsmedvetenhet.

 

Frågor och anmälan:eleonordalhall@gmail.com

 

 

Chill Out/Ungdomsyoga 13-16 år

 

Söndagar 19:00-20:15

Start v 5, 4/2

Sista tillfället v 12, 25/3

6 ggr

Pris: 950 kr

 

Välkommen att prova på 4/2 för 100 kr

Drop in vid mån av plats 170 kr (maila och kolla platstillgång)

 

Gruppen leds av Anne Dolk

 

Yogan ger färdigheter som rustar unga mot stress, ryggproblem, negativa känslor och mycket mer genom ökad kroppsmedvetenhet och självkännedom. Yoga för ungdomar bidrar också till att balansera humör, att lära sig våga sätta gränser och hitta sin egen motivation och kreativitet. Yoga ger inre styrka och ett större lugn, ökar koncentrationsförmåga och självkänsla.

 

Passet innehåller medveten andning, anpassade yogarörelser och positioner som ger styrka och kondition samtidigt som vi får sträcka ut kroppen. Vi avslutar alltid med en ledd djupavslappning där du ger din kropp vila och tid för återhämtning. Du får också lära dig olika andningstekniker och meditationer som släpper på spänningar och stress och syresätter blodet. Dessa kan användas i vardagen för att tex gå ner i varv eller hitta fokus. I yogan utgår man från sig själv och jämför sig inte med andra, det är helt fritt från prestation och tävling. Du behöver inte ha yogat tidigare.

 

Frågor och anmälan: anne@annurveda.se

Anna Glad AB - Sweet body mind: Turebergsallé 4, 19162 Sollentuna